Author Topic: When hosting, game set-up screen freezes after I hit start  (Read 432 times)

andy_5995

  • Moderator
  • Ornithopter
  • ********
  • Posts: 457
  • Debian Linux user
    • View Profile
    • Andy Alt's home page
Using my self-built binary, when I host a game by clicking "Host" from the lobby, after the game is set-up and I hit "play now", the MG window freezes, still showing the game set-up screen. The MG mouse pointer freezes where it's at (over the "play now" button). After about 90 seconds, I get the pre-game loading screen and the game starts.

This started somewhat recently, I can't pinpoint the exact time though. Could have been after I upgraded my video card or my computer, or after I switched from Debian 9 to 10. Other things haven't changed, such as I have the same ISP, the same wifi router, the same firewall configuration.

Here is my system report

This doesn't reproduce every time but almost every time.

It doesn't happen when I hit "play now" from the headless server, or when using the MG client from Steam, so just with my self-built binary.
« Last Edit: 12 June 2019, 20:30:39 by andy_5995 »

andy_5995

  • Moderator
  • Ornithopter
  • ********
  • Posts: 457
  • Debian Linux user
    • View Profile
    • Andy Alt's home page
Re: When hosting, game set-up screen freezes after I hit start
« Reply #1 on: 12 June 2019, 20:29:56 »
That system report was flawed, this one is better: https://gist.github.com/andy5995/4a7f56b94977bee67d888c7ef3159419

titi

  • MegaGlest Team
  • Airship
  • ********
  • Posts: 4,227
    • View Profile
    • http://www.titusgames.de
Re: When hosting, game set-up screen freezes after I hit start
« Reply #2 on: 25 October 2019, 23:04:24 »
does this still happen? can we close it ?
Try Megaglest! Improved Engine / New factions / New tilesets / New maps / New scenarios

andy_5995

  • Moderator
  • Ornithopter
  • ********
  • Posts: 457
  • Debian Linux user
    • View Profile
    • Andy Alt's home page
Re: When hosting, game set-up screen freezes after I hit start
« Reply #3 on: 26 October 2019, 20:57:42 »
It does not reproduce anymore now that I have a new ISP and wifi modem/router